23 Kasım


Sabah Giresun limanından hareket ettik. Önce, 3 mil kadar DoÄŸuya, bir gece önce kaldığımız noktaya dönüp batıya doÄŸru hatlara baÅŸladık. Sefere baÅŸladığımızdan beri hava soÄŸuyacağına gittikçe ısınıyor. Deniz de, ÅŸeytan kulağına kurÅŸun, süt liman. Ancak önceden de gözlediÄŸimiz üzere havanın güzelleÅŸmesi, hamsi sürülerinin yine dağılmasına neden oluyor. O yüzden de gün boyunca hamsiye rastlamadık. Hamsi olmayınca da saat başı yapılan CTD ölçümü ve rutin iÅŸler dışında pek fazla bir iÅŸ olmuyor. BoÅŸ zamanı herkes farklı deÄŸerlendiriyor. Kimimiz kitap okuyor, kimimiz yunusları sayıyor, kimimiz tez yazıp tez okuyor. Böyle durumlarda günün tek heyecanlı saatleri yemeÄŸin servis edildiÄŸi zamanlar.   Bugün ahçıbaşımız yine efsane yazdı; sefer boyunca hamsinin hemen hemen her türlüsünü yedik. Izgarası, tepsisi, fırını, çiçek tavası… bugün ise köftesini yedik.

Ä°lgili galeri için tıklayınız.. 

Havanın bulutsuz olmasının en iyi yanı güzel uydu görüntüsü alabilmemiz. Birkaç gündür aldığımız uydu verileri çok saÄŸlıklı. Bu da en ihtiyacımız olan ÅŸey; zira hamsinin bir kaybolup bir görünmesini ancak denizde topladığımız verileri uydu verileri ile birleÅŸtirerek açıklayabileceÄŸiz.

AkÅŸam saatlerinde Ordu önlerindeki kayıtlarda balık gözlenmeye baÅŸlayınca bir aÄŸ attık ve ardından geceyi geçirmek üzere PerÅŸembe limanına girdik. 

Havanın bulutsuz olması, uydudan aldığımız yüzey suyu sıcaklık verilerinin net ve saÄŸlıklı olmasını saÄŸlıyor. 23 Kasım için yüzey suyu sıcaklıkları.

 

 

 


Köprü üstünde Selim Kaptan, Alaaddin çarkçı ve Kazım reis. 

 

 

 

Hava güzel, hamsi yok, aÄŸ yok… Åžu kitaplarda olmasa bu sefer bitmez :)



 

 

Çarkçıbaşımız Alaaddin geminin motorlarına gözü gibi bakıyor.

 

 

 

 

Günlük kontroller tamam, yola devam.





Seferdeki tek eÄŸlencemiz, aÅŸçıbaşımızın yaptığı güzel yemekler.

 

 

 

 

Yemek salonumuz.

 

 

 

 

 

Hamsinin ızgarasını yaptık, çiçek tavasını yaptık, tepside piÅŸirdik, fırında yaptık… Bugün ise menüde köftesi vardı. Sırada ise çorbası var.

 

 

 

 

Hamsi olmayan bölgelerde çalışırken boÅŸ zaman çok oluyor. Öyle zamanlarda baÅŸka iÅŸlere bakılacak zaman da oluyor.




Yüzler güldü mü sefer keyifli geçiyor. Ekibimizin yüzü, bütün günün yorgunluÄŸunun ardından gece atılan aÄŸlarda bile gülüyor.  

 

 

 

 

 

 

Eklenme Tarihi : 25/11/2013 07:40 

Hit : 4594