24 Temmuz


Gemide her zaman arızalanan birÅŸeyler olur. Özellikle gemi bizimki gibi 30 yaşını doldurmuÅŸsa. Ancak R/V Bilim-2 gemisinde arızalanan parçanın uzun süre arızalı kalma ÅŸansı yok. Çamaşır makinasından klimaya, trol kapısından vinç sistemine ariza ister küçük ister büyük olsun makina personelinin elinden kurtulamaz. Arizalanan soÄŸutma pompasıda Hasan çarkcı ve beraberindekilerin neredeyse 24 saat aralıksız süren uÄŸraÅŸları sonucunda tamir ediliyor. Gemimiz bir gün gecikme ile sefere devam ediyor. 

Sinop’dan ayrıldıktan sonra seferimize Bafra önünde baÅŸlayan sık örnekleme istasyonları ile devam ettik. Bu istasyon serisinde iki saatte bir gelen önceki istasyonlarımıza nazaran istasyonlara saat başı ulaşıyoruz. Bu durumda su örneklemesinde kullandığımız ctd’nin belirlenen derinliÄŸe indirilmesi ve ardından aynı istasyonda plankton ağı ile yaptığımız örnekleme bittikten hemen sonra yapılan laboratuvar çalışmalarında ekibin bir sonraki örneklemeye hazır olmak için daha hızlı olması gerekiyor.

AkÅŸam yemeÄŸi için Ali Cemal hoÅŸ bir sürpriz yaparak güvertede bir mangal organize etti. Gemimiz güvertesinde tüm personelin bir araya geldiÄŸi bu mangal sık istasyonlar sebebiyle yoÄŸun geçen sefer gününün ardından tüm ekip için çok keyifli bir deÄŸiÅŸiklik oluyor.

Ä°lgili galeri için tıklayınız..

Eklenme Tarihi : 24/07/2013 07:30 

Hit : 1802