12 Kasım

 

 Bir gün önce meydana gelen jeneratör arızası nedeni ile planlanan saatte demir alamıyoruz. Fırsatı deÄŸerlendirip ortasu ağını deÄŸiÅŸitiriyoruz. Ä°lgili galeri için tıklayınız..                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 




 

 

 

 Yeni aÄŸ ilk kez kullanılacak. Donamının tam olması lazım. Ekip dikkatle ağı tambura roda ediyor.

 





   Yeni aÄŸ ilk kez deneniyor. HerÅŸey yolunda. Molaya hazırız.

 

                                   


Yarım saatlik çekim süresi tamamlandı. Vira bismillah.

 

 Yeni aÄŸ gelinlik gibi bembeyaz. Sefer sonunda rengi kahverengine dönecek.

 

 

                                                                                       Ä°lk aÄŸda çıkan balıklar.

 

 

 

 En fazla çıkan balık barbun.

 

 

 


Projenin ilk yıllarında ekogramlarda görülen sürülerin hangi balığa ait olduÄŸuna dair bahisler tutulurdu. Ancak ilerleyen zamanda ekip deneyim kazanınca bahislerin de tadı kalmadı. Artık hangi balığın geleceÄŸini  hatasızca tahmin edebiliyoruz.Trabzon havaalanı önünde gözlenen istavrit sürüleri ve atılan aÄŸdan çıkan balıklar.

 

 Çekilen troll güverteye alındığında titizlikle inceleniyor. Yakalanan balıkların boy dağılımı hesaplamalar için çok önemli. Özellikle küçük bireylerin gözden kaçmasına izin verilmiyor.

 

 


Antremanlara aralıksız devam eden Mertkan hazır. Kim korkar kasalarca hamsiden.

 

 
 

ÖÄŸle yemeÄŸi karnıyarık, pilav ve cacık. Ahçı başına tarifi soruyoruz. “Patlıcanlar kızartılır” diye baÅŸlıyor ve devam ediyor. Sonunda da ekliyor; “ancak esas lezzeti veren yemeÄŸe kattığın sevgidir”.

 

 

 

 

 

 

 



Ve yunuslar Serdar’ın objektifine yakalanıyor. Ekibimize yeni katılan Gülce, Karadeniz’deki yunus sayısını akustik olarak tahmin etmeye çalışacak. Bu seferde onun için yunus verileri de topluyoruz.

 


Çalışma gece de devam ediyor ve ilk gece ağını atıyoruz.

 

 

 

 

 Ve sonuç. Hamsiler; hem de irili ufaklı.






  Çıkan balık önce el birliÄŸi ile  türlerine ayrılıyor.

 

 

 

 


Sonra tek tek ölçülüyor.




       

 Sonra Akdeniz/Karadeniz usulü piÅŸirilerek afiyetle yeniyor.


 

 

Eklenme Tarihi : 13/11/2013 06:36 

Hit : 2356