12 Kasım

 

 Bir gün önce meydana gelen jeneratör arızası nedeni ile planlanan saatte demir alamıyoruz. Fırsatı değerlendirip ortasu ağını değişitiriyoruz. İlgili galeri için tıklayınız..                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 




 

 

 

 Yeni ağ ilk kez kullanılacak. Donamının tam olması lazım. Ekip dikkatle ağı tambura roda ediyor.

 





   Yeni ağ ilk kez deneniyor. Herşey yolunda. Molaya hazırız.

 

                                   


Yarım saatlik çekim süresi tamamlandı. Vira bismillah.

 

 Yeni ağ gelinlik gibi bembeyaz. Sefer sonunda rengi kahverengine dönecek.

 

 

                                                                                       İlk ağda çıkan balıklar.

 

 

 

 En fazla çıkan balık barbun.

 

 

 


Projenin ilk yıllarında ekogramlarda görülen sürülerin hangi balığa ait olduğuna dair bahisler tutulurdu. Ancak ilerleyen zamanda ekip deneyim kazanınca bahislerin de tadı kalmadı. Artık hangi balığın geleceğini  hatasızca tahmin edebiliyoruz.Trabzon havaalanı önünde gözlenen istavrit sürüleri ve atılan ağdan çıkan balıklar.

 

 Çekilen troll güverteye alındığında titizlikle inceleniyor. Yakalanan balıkların boy dağılımı hesaplamalar için çok önemli. Özellikle küçük bireylerin gözden kaçmasına izin verilmiyor.

 

 


Antremanlara aralıksız devam eden Mertkan hazır. Kim korkar kasalarca hamsiden.

 

 
 

Öğle yemeği karnıyarık, pilav ve cacık. Ahçı başına tarifi soruyoruz. “Patlıcanlar kızartılır” diye başlıyor ve devam ediyor. Sonunda da ekliyor; “ancak esas lezzeti veren yemeğe kattığın sevgidir”.

 

 

 

 

 

 

 



Ve yunuslar Serdar’ın objektifine yakalanıyor. Ekibimize yeni katılan Gülce, Karadeniz’deki yunus sayısını akustik olarak tahmin etmeye çalışacak. Bu seferde onun için yunus verileri de topluyoruz.

 


Çalışma gece de devam ediyor ve ilk gece ağını atıyoruz.

 

 

 

 

 Ve sonuç. Hamsiler; hem de irili ufaklı.






  Çıkan balık önce el birliği ile  türlerine ayrılıyor.

 

 

 

 


Sonra tek tek ölçülüyor.




       

 Sonra Akdeniz/Karadeniz usulü pişirilerek afiyetle yeniyor.


 

 

Eklenme Tarihi : 13/11/2013 06:36 

Hit : 725