14-15 Kasım

Sabah erken kalkıp bir önceki gün izlediÄŸimiz hatları ve balığın durumunu deÄŸerlendirdik. Bulguları tanıdık balıkçılar ile paylaşıp doÄŸrulatıyoruz. Ä°lk bulgulara göre dağılım haritası hamsinin hava ve akıntı durumuna göre dalga dalga geldiÄŸini gösteriyor. Ancak balık kıyıya yanaÅŸmıyor. 10-25 mil açıklarda göç sürülerine rastlıyoruz. Ancak kıyıda kışlama sürüleri henüz görünmüyor. Yüzey suyu sıcaklığı 17 °C’nin üstünde. Termoklin tabakası hala oldukça belirgin. Yüzeyin 30 metre altında sıcaklıklar 7 derecelere kadar düÅŸüyor. Hamsi üstteki sıcak tabakada bulunuyor ve hiçbir zaman bu tabakanın altındaki soÄŸuk suya geçmiyor. SoÄŸuk tabakada ise çaça balığına rastlıyoruz.

Sabah plan yapılıyor ve balığın açıklarda bulunma olasılığına karşın yine 25 mil kuzeye yükselmeye karar verdik. Yol boyunca pek hamsiye rastlamadık. Ancak yanımızdan geçen hamsi dolu tekneler bir gece önce balıkçıların iyi av yaptıklarına iÅŸaret ediyor. ÖÄŸle yemeÄŸinin hemen ardından 100 metre derinlikte gördüÄŸümüz ve literatürdezooplankton olarak tanımlanan tabakaya bir aÄŸ atıyoruz ve beklediÄŸimiz üzere küçük boylu çaça çıkıyor. Of civarında kıyıda istavrit sürülerine rastladık. Ardından da yunus, martı, karabatak karışık bir grup gördük. Üstlerine gittik, dağıldılar. Bu durum hamsinin olabileceÄŸine iÅŸaret ediyor ancak ekogramlarda balık göremedik.

15 Kasım

Balık kayboldu. Bütün gün dört gözle hamsinin ekogramlarda görümesini bekledik. Of önündeki küçük sürüler dışında balık göremedik.

Eklenme Tarihi : 15/11/2013 17:59 

Hit : 2220