15 Aralık

Bugün Samsun- Ordu arasında kalan bölgeyi taradık ve 2 aÄŸ attık.  Sabah pek balık yoktu ancak öÄŸle saatlerinde Terme açıklarında bir sürü gördük ve attığımız aÄŸdan 7 cm’de pik yapan 30 kg kadar hamsi ve az miktarda çaça çıktı. Ä°kinci ağımızı Bolaman önünde hava karardıktan sonra attık ancak aÄŸdan çok az miktarda balık çıktı.

Bu arada bugün SÜMAE’nin yenilenen araÅŸtırma gemisi SÜRAT-1 projenin ilk seferine çıktı. Daha önceki yazılarımızda da bahsettiÄŸimiz gibi hamsinin göç yolunu belirleyen en önemli çevresel ÅŸartlardan birisi sıcaklık, sıcak suyu takip ederek ilerliyor. Dolayısıyla uydu verilerini her fırsatta takip etmeye devam ediyoruz.  En son Sürmene taraflarında bir sıcak su kütlesi farkettik ve SÜMAE ekibi ilk gözlemini orada gerçekleÅŸtirdi. Ancak ne yazık ki sonuç umduÄŸumuz gibi çıkmadı, büyük boylarda hamsi orada da görünmüyor henüz. 

EÄŸer Trabzon taraflarında büyük boyda hamsi çıksaydı o tarafa doÄŸru ilerlemeye devam edip, seferi orada bitirecektik. Ancak kalan zamanımızı iyi deÄŸerlendirmek açısından batıya dönüp balık gördüÄŸümüz yerleri tekrar taramayı daha uygun gördük.

Ä°lgili galeri için tıklayınız..

Eklenme Tarihi : 17/12/2012 20:23 

Hit : 1731